Wat je moet weten om niet besmet te geraken met het Covid-19 virus

Luchtdesinfectie

De COVID-19 ziekte wordt veroorzaakt door het SARS-CoV-2-virus.

Belangijk om te weten dat Covid-19 de ziekte benoemt en SARS-CoV-2 het virus benoemt. Terwijl de medische wereld de ziekte bestrijdt, de overheid contact en overdracht bestrijdt houden wij bij BILK ons momenteel vooral bezig met de bestrijding van het virus SARS-CoV-2 dat zich tussen mensen verspreidt via de binnenlucht.

Het virus kan zich via de mond of neus van een besmette persoon verspreiden in kleine vloeistofdeeltjes als ze zwaar hoesten, niezen, spreken, zingen of ademen. Deze vloeistofdeeltjes hebben verschillende groottes, variërend van grotere ‘ademhalingsdruppeltjes’ tot kleinere ‘aerosolen’.

Mensen kunnen het COVID-19 virus oplopen wanneer het virus in hun mond, neus of ogen komt, wat waarschijnlijker is wanneer mensen in direct of nauw contact (minder dan 1 meter van elkaar) zijn geweest met een geïnfecteerde persoon.

Huidig bewijs suggereert dat de belangrijkste manier waarop het virus zich verspreidt, is verspreiding door middel van ademhalingsdruppels tussen mensen die nauw met elkaar in contact staan.

Aerosol-overdracht kan plaatsvinden in specifieke omgevingen, met name in overvolle, drukke en onvoldoende geventileerde ruimtes, waar geïnfecteerde persoon (personen) lange tijd met anderen doorbrengen, zoals restaurants, koorpraktijken, fitnesslessen, nachtclubs, kantoren en / of plaatsen van aanbidden. Er zijn meer onderzoeken gaande om een ​​beter begrip te krijgen van de omstandigheden waarin aerosol-overdracht plaatsvindt buiten de medische faciliteiten waar specifieke medische procedures, aerosol-genererende procedures genoemd, worden uitgevoerd.

Het virus kan zich ook verspreiden nadat geïnfecteerde mensen niezen, hoesten of oppervlakken of voorwerpen, zoals tafels, deurknoppen en leuningen, aanraken. Andere mensen kunnen besmet raken door deze besmette oppervlakken aan te raken en vervolgens hun ogen, neus of mond aan te raken zonder eerst hun handen te hebben schoongemaakt.

Wij raden aan de regels na te leven die onze overheid adviseert.

indien je toch meer veiligheid wenst te creëren voor je omgeving of werkplek, ben je op de juiste plaats. Samen met onze partners ontwikkelen we technologische oplossingen om een gezonde en veiligere binnenlucht te realiseren. Wij hopen dan ook dat de Belgische overheid deze technologische oplossingen snel erkent als red- en hulpmiddel voor de 11miljoen Belgen en hun gezondheid.

Nog niet te spreken dat we met deze technologie onze winkel, horecazaak, beautycenter, welness, B&B en andere ondernemingen 24/7 veilig kunnen desinfecteren zonder chemicaliën. En 100% veilig… voor mens, dier en plant.

misschien redden we zo ook onze culturele sector, onze economie en duizenden jobs…

Bij deze ook een hart onder de riem voor iedereen die meewerkt aan een oplossing en aan iedereen die vecht voor zijn onderneming!