OH radicaal techniek

Wat? OH radicaal techniek? Het dondert in Keulen voor velen, wat ook voor mij zo was tot ik mijn onderzoek startte.

De techniek houdt in dat men hydroxil radicalen produceert en de gesloten ruimte in stuurt om lucht en oppervlakten te desinfecteren. De eerste toepassingen vind je terug bij het ontstaan van de aarde want het is een volledig natuurlijk proces, veilig voor mens, dier en plant.

In de jaren ‘60 kon men dit natuurlijk proces nabootsen en sindsdien past men dit toe in de ruimtevaart, ziekenhuizen en voor militaire doeleinden. Ook voor gevaarlijk elementen (VOC’s*, giftige partikels) te verwijderen na brand, bacteriën te vernietigen na overstromingen, we kunnen zeggen dat de natuur zelf ons de oplossing toereikt om een gezondere en veiligere omgeving te creëren.

Hydroxilradicalen zijn het belangrijkste reinigingsmiddel dat gemaakt wordt door moeder natuur. Men noemt deze elementen wel eens ‘the broom of mother nature’. Hydroxilmoleculen spelen een cruciale rol bij de bescherming van de aardse atmosfeer door het afbreken van chemische verontreinigende stoffen en het vernietigen van schadelijke organische verbindingen.

Hydroxilmoleculen zijn zo klein dat er 1 miljard op een naaldkopje passen, toch is hun kracht zo magisch dat ze ons beschermen tegen verschillende gevaarlijke elementen die we niet met het blote oog kunnen waarnemen.

Wil je wetenschappelijk onderzoek en testresultaten van laboratoria, verken dan zeker onze downloadpagina en blog.

*VOC: vluchtige organische stoffen