De oprichting van B!LK

centrum voor binnenluchtkwaliteit en technologische oplossingen

2020. Het jaar dat ons in zijn greep nam, onze economische vooruitgang lamlegde, onze vrijheid om te gaan en staan ontnam. Ik weet niet hoe jullie dit ervaren maar voor mij voelt dit als een echt mottige tijd

Ikzelf ben geen nieuwskijker, ik geniet meer van een leuke film, een boek of het lezen van onderzoeken en ontdekken van nieuwe technologieën. Misschien ben ik dan een beetje een nerd omdat ik vreemde hobby’s heb zoals onderzoek naar epi-genetica, kwantumfysica, luchtkwaliteit en techniek. Het fascineert me als mensen creëren en dromen realiseren.

Het toeval wil dat ik de TV van stroom voorzag en dat het nieuws aansprong. Enkele gekende politici en virologen deden hun verhaal. De avondklok, mondmaskertjes dragen, boetes voor wie de regels breekt, handjes wassen en ontsmetten, aan de winkel de karren ontsmetten, thuiswerk verplicht en dan het sociale contact… 1 knuffelcontact.

Ikzelf ben een dierbare verloren in de strijd tegen COVID-19, mijn grootvader, hoewel hij al een mooie leeftijd had, reeds verzwakt en een minder sterk immuunsysteem had, het blijft een pijnlijke zaak een dierbare te moeten afstaan.

Het covidvirus is hier om te blijven , sommigen onder ons hebben weinig of geen symptomen en anderen gaan eronderdoor.

Mijn nieuwsgierigheid  was getriggerd. Wij mensen zijn enorm intelligente wezens (zolang we maar de grijze massa aanspreken in ons kopje). Ik startte mijn zoektocht naar technologische oplossingen om de verspreiding en besmettingskans drastische te verlagen en kwam uit bij
OH radicaal techniek

OH-radicalen desinfecteren de aanwezige lucht – vernietigen van virussen, bacterieën, organische onaangename geuren, vluchtige organische stoffen, schimmels, allergenen en maakt komaf met fijn stof op een 100% veilige manier voor mens en dier